Versterking van ons Laserparts Team - Laserparts

Hoe snel wilt
u het hebben?

Snelheid. Bij Laserparts, goed geregeld.

Meten
is weten.

Kwaliteit. Bij Laserparts, goed geregeld.

Onze productie
kent geen tijd.

24-uurs productie. Bij Laserparts, goed geregeld.

Samen komen tot
het gewenste resultaat.

Partnerschap. Bij Laserparts, goed geregeld.

Altijd de beste
prijs. Beloofd.

Best price. Bij Laserparts, goed geregeld.

Hulp of advies nodig?
Vraag het en ik regel het! +31 (0) 497 621000
j.hoeks@laserparts.nl

Nieuws

Versterking van ons Laserparts Team

08-02-2019

Versterking van ons Laserparts Team


Even voorstellen: Edwin Krouwel - Werkvoorbereider

Veelzijdig, honger naar kennis en een enorme drive


Na enkele weken wist hij het al: dít is nu precies wat ze missen in de grote steden. De warme, menselijke sfeer, de interesse in de persoon achter de werknemer. Edwin Krouwel voelt zich als een vis in het water bij Laserparts, waar hij sinds 1 december 2018 werkvoorbereider is. Toch is de metaalwereld nieuw voor hem. Zijn verleden ligt in de drukkerswereld, maar hij werd op zijn kwalificaties geworven. Edwin brengt ervaring en veelzijdigheid mee, honger naar kennis en een enorme drive. Maar ook de zelfstandigheid en zelfredzaamheid die hij met de erfelijke paplepel ingegoten kreeg. Zijn opa tilde op zijn 80e nog eigenhandig een schaap over het hek. Hoewel zoiets niet tot de kernhandelingen van Laserparts behoort, is Edwin ook zo iemand: gewoon doorgaan, doen wat nodig is!

Ik wilde altijd alles weten
Edwin’s verhaal is er een van perfectionisme en multi-inzetbaarheid. “Bij elke overstap die ik heb gemaakt, wilde ik altijd alles weten van het bedrijf, de producten, de technieken, de organisatiestructuur. In het vergaren van die kennis was ik vrij ongeduldig, nu heb ik daar meer rust in gevonden. Dat komt ook door het menselijke klimaat bij Laserparts. Hier gunnen ze je de tijd om in je functie te groeien en accepteren ze dat je de eerste periode nog niet alles weet. Natuurlijk staat de druk van presteren erop, maar wel binnen jouw kunnen van dat moment. Dat is onderdeel van die warmte die ik hier ervaar. Mensen zijn echt begaan met elkaar. Moet er overgewerkt worden voor orders, dan gaan ze er ook allemaal aan staan. Mooi om dat te ervaren, ik heb het wel eens anders meegemaakt.”

Geen vraag is hier te veel
Het was Edwin’s eer te na om volledig blanco te beginnen. Dus greep hij de kans om de modules Materiaalkunde van MCB te volgen. “Zo zat ik er al een beetje in toen ik startte. In mijn dagelijkse werk is het vooral ‘de weetjes’ leren kennen van de productievloer en steeds nieuwe dingen doen. Daarnaast ik word goed ondersteund door mijn collega’s. Geen vraag is te veel voor hen, zelfs niet in alle drukte. Ik ben zelf ook iemand die voor zekerheid gaat. Liever dubbel vragen dan te weinig. Ik kan echt een tijdlang balen als ik iets niet goed doe. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar.”

Laserparts is vooruitstrevend, ik ook
Intussen doet Edwin zijn voordeel met wat Laserparts aan individuele ontwikkeling van medewerkers doet. “Daar stoppen ze hier veel energie in; ik heb dat nergens in die mate meegemaakt. Je ziet mensen ook doorgroeien, Johan, Slawek. Er wordt geen onderscheid gemaakt naar achtergrond. Nederlands, Pools, het maakt niet uit, medewerkers krijgen kansen op basis van hun capaciteiten. Ik vind dat mooi om te zien. Slim ook van Laserparts, want zo stimuleert het bedrijf mensen om het beste uit zichzelf te halen en gemotiveerd te werken. Die motivatie zit mede in ontwikkeling en vernieuwing.

Dat geldt zeker voor mij. Ik heb uitdagingen nodig, afwisseling, progressie. Niet dat ik me hiërarchisch wil ontwikkelen, dat heb ik allemaal al meegemaakt, onder meer als mede-eigenaar van een drukkerij. Ik richt me liever op verdieping van mijn functie en brede inzetbaarheid. Wat dat betreft zit ik bij Laserparts goed, het bedrijf is heel vooruitstrevend. Dat zie je ook aan de digitale technieken die men hier omarmt. Mijn werk als werkvoorbereider zal zich door de automatisering ook verder ontwikkelen. In de grafische wereld hebben we die slag in het verleden ook gemaakt, dus mijn kennis daarvan komt mooi van pas.”

Ook in de privésfeer heeft Edwin enige ‘werkvoorbereidende’ handelingen verricht, namelijk om tot een gezinnetje te komen. Zijn vriendin bracht 2 kinderen mee uit een eerdere relatie en zelf is hij vader van de nu 2-jarige Fynn. “Ik wil graag een goede vader zijn voor hen. Fynn vindt voetbal leuk. Wordt dat een passie van hem, dan zal ik alles doen om hem daarin zo goed mogelijk te ondersteunen. Zelf heb ik vrij hoog gevoetbald; ik liep altijd over het gehele veld, bleef nooit op mijn plaats. Als ik iets leuk vind, ga ik voor het hoogst haalbare resultaat. Zo ben ik.”