Versterking van ons Laserparts Team - Laserparts

Hoe snel wilt
u het hebben?

Snelheid. Bij Laserparts, goed geregeld.

Meten
is weten.

Kwaliteit. Bij Laserparts, goed geregeld.

Onze productie
kent geen tijd.

24-uurs productie. Bij Laserparts, goed geregeld.

Samen komen tot
het gewenste resultaat.

Partnerschap. Bij Laserparts, goed geregeld.

Altijd de beste
prijs. Beloofd.

Best price. Bij Laserparts, goed geregeld.

Hulp of advies nodig?
Vraag het en ik regel het! +31 (0) 497 621000
j.hoeks@laserparts.nl

Nieuws

Versterking van ons Laserparts Team

25-01-2018

Versterking van ons Laserparts Team

Ben van Sas - IT-medewerker


“Nadenken is goedkoper dan uitvoeren”

Een bedrijf op de menselijke maat met een uitdagend ontwikkelpad in de procesautomatisering. Dat zocht Ben van Sas, die jarenlang in de grafische wereld op IT-vlak werkte. Als je die wens in Google Maps ingeeft, rijdt je auto min of meer vanzelf naar Bergeijk. Want daar vind je zo’n bedrijf: Laserparts. Sinds medio 2017 weet Ben de weg: hij is IT-medewerker bij Laserparts.

In lijn met de bedrijfsvisie werkt Ben aan ketenintegratie. “We willen stapsgewijs de dataoverdracht tussen processen bij Laserparts en onze leveranciers en klanten slim automatiseren. Dat heeft voor alle betrokkenen voordelen. Voor klanten mettertijd ook, ja. Het zorgt voor tijdsbesparing en dus meer aandacht voor je core business. Het vermindert het aantal fouten en samenhangende productieverstoringen. En het geeft snellere doorlooptijden - offertes, orders, productie en leveringen.”

Ervaring gebruiken
Ben is eerst met de interne collega’s bezig om een goede basis hiervoor neer te zetten. Hij ziet zich als een soort ‘vertaler’. “Wat ik doe, is de behoefte van de gebruikers aan functionaliteiten en gebruiksgemak naar boven halen en die vertalen in een technisch verhaal voor de programmeurs.”Je programmeert niet zelf? “Nee, weinig. In het verleden heb ik dat wel veel gedaan. Maar bij Laserparts heb ik meer een ondersteunende, begeleidende rol, waarin ik mijn ervaring goed kwijt kan. Ik ben dan ook contactpersoon voor externe ICT-partners. En voor de productiemachines tevens de ITIL service manager voor de contacten met servicedesks van leveranciers.”

Analytisch en bedachtzaam
IT vraagt om doorgronden, overzicht houden. Wat voor persoon ben je? Zien we een analytische, bedachtzame IT’er voor ons? “Ik ben wel analytisch, ja. Dat is handig, want ik moet de juiste informatie uit de collega’s halen en vervolgens de technische oplossingen weer aan hen ‘verkopen’. En bedachtzaam misschien ook wel. Dat hoort bij IT. Als je systemen inricht, moet je eerst goed nadenken wat je wilt, ook naar de toekomst toe. En daarna pas definiëren, implementeren en uitvoeren. Ik zeg altijd: nadenken is goedkoper dan uitvoeren, dus steek daar eerst al je energie in. Met een goede basis hoef je daarna alleen maar te bouwen en uit te bouwen.”

Rustig blijven en overzicht houden
En dan ben je als IT’er natuurlijk ook de rust zelve? Want als de bits en bytes ineens alle kanten op springen moet iemand het hoofd koel houden, toch? “De kunst is inderdaad om dan rustig te blijven en overzicht te houden. Het heeft geen zin om paniek te zaaien. Maar enige verhitting heb je altijd wel, hoor. Niets menselijks is mij vreemd.”

Maar je bent er niet de persoon naar om dan heel verhit om je heen te slaan? “Haha, nee. Collega’s hoeven niet te vrezen. De enige slag die ik voor ogen heb, is de professionaliseringsslag bij Laserparts. Via procesautomatisering….”