Bewerkingen als aanvullende service op lasersnijden - Laserparts

Hoe snel wilt
u het hebben?

Snelheid. Bij Laserparts, goed geregeld.

Meten
is weten.

Kwaliteit. Bij Laserparts, goed geregeld.

Onze productie
kent geen tijd.

24-uurs productie. Bij Laserparts, goed geregeld.

Samen komen tot
het gewenste resultaat.

Partnerschap. Bij Laserparts, goed geregeld.

Altijd de beste
prijs. Beloofd.

Best price. Bij Laserparts, goed geregeld.

Hulp of advies nodig?
Vraag het en ik regel het! +31 (0) 497 621000
j.hoeks@laserparts.nl

Nieuws

Bewerkingen als aanvullende service op lasersnijden

22-05-2019

Bewerkingen als aanvullende service op lasersnijden

Ook bij Laserparts: frezen, boren, tappen, zetten, zagen en knippen


Laserparts. De naam zegt het al. U kunt bij ons terecht voor lasersnijden. Staal, RVS, aluminium, plaat, buis, koker. Maar wist u dat we in combinatie daarmee ook voor- en nabewerkingen doen? Dat we kunnen frezen, boren, tappen, zetten, zagen en knippen? We vonden het alleen lastig om dat allemaal in onze naam te proppen. Dat zou tongbrekend worden. Daarom vertellen we het er apart bij.
Best veel klanten maken er al gebruik van en profiteren van de voordelen van deze service. Maar niet iedereen is bekend met deze bewerkingsmogelijkheden van Laserparts. Daarom hebben we Bart Derks aan zijn mouw getrokken om er iets over te vertellen. Als voorman voor- en nabewerking is hij daar getapt voor.

Minder kosten, kortere doorlooptijden, één aanspreekpunt
Hij trekt meteen een lade open met bewerkte metalen onderdelen. “Klanten vragen van alles. Schuine kanten frezen, een kamer frezen, producten afvlakken, een radius frezen, passingsgaten frezen tot op een honderdste millimeter, gaten boren, gaten verzinken, diepteverzinken, kokers en buizen zagen, platen zetten, draad tappen. En vaak doen we ook combinaties van bewerkingen. Dan wil men onderdelen uitgefreesd hebben en krijgen we bijbehorende blokjes waar gaten in geboord moeten worden. Of onderdelen die lasergesneden, gefreesd én geboord moeten worden met passingsgaten. Voor ons is dat allemaal geen probleem. En voor klanten is het ontzettend handig: ze hoeven met hun producten niet naar meerdere bewerkingsadressen. Dat scheelt transportkosten en waarborgt korte doorlooptijden.
We hebben diverse klanten voor wie we meerdere bewerkingen doen naast het laseren. Zo leveren we kant-en-klare onderdelen direct in hun productieproces aan. Daar zijn ze heel tevreden over. Klanten vinden het ook gemakkelijk dat ze maar één aanspreekpunt hebben met al die bewerkingen onder één dak. Geen spraakverwarring, niet rondbellen waar de materialen zijn en hoe de status van de order is. Allemaal niet nodig.”

State of the art machines, constante kwaliteit
“Bij Laserparts kunnen we de bewerkingen offline programmeren”, laat Bart weten. “Klanten kunnen dus gewoon een digitaal STEP-bestand sturen en wij maken daar dan een bewerkingsprogramma van, bijvoorbeeld een freesprogramma. Dat werkt vlot en vergeleken met handmatig programmeren heb je vrijwel geen kans op fouten.
We zijn geen superspecialist in uiterst complexe bewerkingen, dat zeg ik er ook bij, het is bij ons echt een aanvullende service, maar we kunnen alle reguliere bewerkingen aan.
We hebben een WIA bewerkingscentrum voor het frezen van alle mogelijke metalen, staal, RVS, aluminium, koper, messing e.d., een CMA Boorstraat, een splinternieuwe taparm van m2 t/m m24, een knipbank, een nieuwe zaagbank, een moderne zetbank. Alles state of the art natuurlijk, dat hoort bij Laserparts. We kunnen één gat in één blokje boren of series van duizenden stuks frezen, met constante kwaliteit.”

Bart is zelf een freesexpert met 20 jaar ervaring. “Ik vind het eigenlijk best uniek, die combinatie die we hier bij Laserparts hebben met lasersnijden en veelvoorkomende bewerkingen. Ik ben dat niet eerder ergens tegengekomen.”
Bart heeft als voorman twee vaste en enkele flexibel inzetbare medewerkers voor de bewerkingen. En hij is er trots op dat je bij betreding van de productiehal meteen in zijn bewerkings’paradijsje’ komt. “Kijk, hier staat het allemaal”, maakt hij een weids gebaar. In volle productie en tegelijkertijd klaar voor nieuwe orders.”

Dus… weet u niet waar u met al uw bewerkingen heen moet? Vreest u met al die adressen voor lange doorlooptijden?
Denk dan eens aan Bart en Laserparts. Kwaliteit gegarandeerd en het levert u de nodige besparingen op!