Nieuwsberichten Archief - Laserparts

Hoe snel wilt
u het hebben?

Snelheid. Bij Laserparts, goed geregeld.

Meten
is weten.

Kwaliteit. Bij Laserparts, goed geregeld.

Onze productie
kent geen tijd.

24-uurs productie. Bij Laserparts, goed geregeld.

Samen komen tot
het gewenste resultaat.

Partnerschap. Bij Laserparts, goed geregeld.

Altijd de beste
prijs. Beloofd.

Best price. Bij Laserparts, goed geregeld.

Hulp of advies nodig?
Vraag het en ik regel het! +31 (0) 497 621000
j.hoeks@laserparts.nl

Versterking van ons Laserparts Team

25-01-2018
Ben van Sas - IT-medewerker “Nadenken is goedkoper dan uitvoeren” Een bedrijf op de menselijke maat met een uitdagend ontwikkelpad in de procesautomatisering. Dat zocht Ben van Sas, die jarenlang in de grafische wereld op IT-vlak werkte. Als je die wens in Google Maps ingeeft, rijdt je auto min of meer vanzelf naar Bergeijk. Want daar vind je zo’n bedrijf: Laserparts. Sinds medio 2017 weet Ben de weg: hij is IT-medewerker bij Laserparts. In lijn met de bedrijfsvisie werkt Ben aan ketenintegratie. “We willen stapsgewijs de dataoverdracht tussen processen bij Laserparts en onze leveranciers en klanten slim automatiseren. Dat heeft voor alle betrokkenen voordelen. Voor klanten mettertijd ook, ja. Het zorgt voor tijdsbesparing en dus meer aandacht voor je core business. Het vermindert het aantal fouten en samenhangende productieverstoringen. En het geeft snellere doorlooptijden - offertes, orders, productie en leveringen.” Ervaring gebruiken Ben is eerst met de interne collega’s bezig om een goede basis hiervoor neer te zetten. Hij ziet zich als een soort ‘vertaler’. “Wat ik doe, is de behoefte van de gebruikers aan functionaliteiten en gebruiksgemak naar boven halen en die vertalen in een technisch verhaal voor de programmeurs.”Je programmeert niet zelf? “Nee, weinig. In het verleden heb ik dat wel veel gedaan. Maar bij Laserparts heb ik meer een ondersteunende, begeleidende rol, waarin ik mijn ervaring goed kwijt kan. Ik ben dan ook contactpersoon voor externe ICT-partners. En voor de productiemachines tevens de ITIL service manager voor de contacten met servicedesks van leveranciers.” Analytisch en bedachtzaam IT vraagt om doorgronden, overzicht houden. Wat voor persoon ben je? Zien we een analytische, bedachtzame IT’er voor ons? “Ik ben wel analytisch, ja. Dat is handig, want ik moet de juiste informatie uit de collega’s halen en vervolgens de technische oplossingen weer aan hen ‘verkopen’. En bedachtzaam misschien ook wel. Dat hoort bij IT. Als je systemen inricht, moet je eerst goed nadenken wat je wilt, ook naar de toekomst toe. En daarna pas definiëren, implementeren en uitvoeren. Ik zeg altijd: nadenken is goedkoper dan uitvoeren, dus steek daar eerst al je energie in. Met een goede basis hoef je daarna alleen maar te bouwen en uit te bouwen.” Rustig blijven en overzicht houden En dan ben je als IT’er natuurlijk ook de rust zelve? Want als de bits en bytes ineens alle kanten op springen moet iemand het hoofd koel houden, toch? “De kunst is inderdaad om dan rustig te blijven en overzicht te houden. Het heeft geen zin om paniek te zaaien. Maar enige verhitting heb je altijd wel, hoor. Niets menselijks is mij vreemd.” Maar je bent er niet de persoon naar om dan heel verhit om je heen te slaan? “Haha, nee. Collega’s hoeven niet te vrezen. De enige slag die ik voor ogen heb, is de professionaliseringsslag bij Laserparts. Via procesautomatisering….”  

Versterking van ons Laserparts Team

18-01-2018
Lennart Mans - Productieleider “Ik heb graag de touwtjes in handen” Van 8.00 tot 17.00 uur zou hij een proefdag meelopen bij Laserparts. Gewoon om te kijken of hij het zag zitten als beoogd productieleider. Wat houdt het werk in, wat voor sfeer hangt er en is er een klik? Nou, om 10.30 uur wist hij het al: Laserparts was een bedrijf naar zijn hart! Vandaar dat er per 1 januari 2018 nieuwe visitekaartjes zijn gedrukt: Lennart Mans, productieleider Laserparts. Lennart (28) is nog jong, maar heeft al de nodige kennis en ervaring opgedaan in de wereld van de metaalbewerking. Hij studeerde Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde en was werkzaam als productie engineer en productieleider. Wat trok je bij Laserparts dat je al bij de ochtendkoffie wist: dít wil ik? “De ambitie van het bedrijf, de veelzijdigheid en verantwoordelijkheid van de functie en de toegankelijke, open cultuur. Laserparts is een relatief jong bedrijf en ik proef heel duidelijk dat men vooruit wil: innoveren, de trend setten. Dat past bij mij. En wat ik als productieleider doe is een combinatie van wat ik voorheen heb gedaan: lasersnijders programmeren en leidinggeven. Het technische en het menselijke. Dus het is lekker veelzijdig.” Gedrevenheid en professionele ruimte Vanuit een helicopterview kijken, met mensen omgaan vindt Lennart leuk. “En voor verantwoordelijkheid loop ik zeker niet weg. Integendeel. Van order tot levering, kom maar op. Het prikkelt me juist om de touwtjes in handen te hebben. Ik ben heel gedreven van aard, daarom spreekt Laserparts me aan. Samen met m’n mensen de kwaliteit aanscherpen, de diamantjes van het bedrijf nog verder oppoetsen. Daar krijg ik de professionele ruimte voor.” In zijn eerste week van kennismaken, inleren en meelopen bleek Lennart’s gedrevenheid al. “Haha, ja, dat klopt. Na 3 dagen had ik zoiets van: laat me maar los, ik weet wat jullie van me verwachten, ik ga het doen.  Stilzitten, mijn armen op mijn rug houden, dat kan ik niet zo goed.” Presteren in menselijke omgeving Wat voor soort productieleider ben je? “Je mag me wel een people’s manager noemen. Ik ben gemakkelijk toegankelijk en communiceer veel met de medewerkers. Zo wil ik het werkplezier en de betrokkenheid van mensen koesteren en stimuleren. Tegelijkertijd heb ik een dominante factor in me, weet ik. Als ik iets wil, dan wil ik ook dat het gedaan wordt. Uiteindelijk is dat natuurlijk altijd vanuit het belang van de klant. Presteren en kwaliteit leveren in een menselijke omgeving, dat is mijn favoriete vaarwater.” Ander vaarwater In een geheel ander vaarwater spelen Lennart’s hobby’s zich af. “Ik sleutel sinds twee jaar aan een speedboot waar ik straks lekker mee ga varen. Alles waar een motor aan zit, interesseert me. En vissen vind ik ook gezellig. Vrienden erbij, kampvuurtje, lekker plezier maken. En hebben we beet, dan zetten we de vissen terug.” Dat is dan een verschil met Laserparts. Met Lennart hebben we ook beet, maar hem zetten we niet terug ….

EDI bij Laserparts

07-11-2017
We zijn al best lang bezig met EDI. We vonden het zonde van de tijd om alles maar over te moeten typen. De kans op fouten is dan ook heel groot: verkeerde nummer, verkeerde dikte, alles kan verkeerd gaan. Klik hier voor het complete artikel

Versterking van ons Laserparts Team

07-11-2017
Maikel van de Rijt - Programmeur
Binnen Laserparts ben ik verantwoordelijk voor al het programmeerwerk. Daarbij is alles mogelijk, van eenvoudig tot complex. Daag me uit en ik regel het voor u. Een snelle levering is een van onze sterke punten. Door onze flexibiliteit, gedegen planning en state-of-the-art machinepark dat 24/7 draait zijn wij hiertoe in staat.

Versterking van ons Laserparts Team

07-11-2017
Bart Derks – Hoofd voor/nabewerking
Met ons uitgebreide machinepark kan ik als voor/nabewerker onze klanten optimaal bedienen. Dat kan gaan om zagen, boren en ontbramen of om knippen en zetten. Daarnaast staan wij ook voor u klaar als het gaat om het (na)frezen van uw producten. Dat is bij ons een ‘extra’ service. Gewoon, om u nóg beter van dienst te kunnen zijn.